Saturday, March 16, 2013

Saturday, July 28, 2012

Just a respond from a guy who his religion being blame on 1 inccident

Tertengok gambar ni dalam facebook...terasa terkilan bila tengok kenyataan pada gambar ni sebab menyalahkan agama buddha dalam hal ni..komen-komen dalam tu pun semua berfikiran cetek. Hanya segelintir yang cerdik.

Dalam kenyataan dan komen semua menyalahkan agama BUDDHA atas perbuatan membunuh ini. OK, let me say something that I wanted to say.

Kenapa mesti menyalahkan agama atas perbuatan ni? Aku yakin semua agama atas muka bumi ni tidak ada satu pun yang menggalakkan perbuatan membunuh dalam ajaran mereka. Cuba berfikir sejenak, masyarakat Arab dekat Middle east yang membunuh sesama saudara kamu, kenapa kamu semua tidak pernah berkata apa-apa?Kenapa kamu tidak menyalahkan agama kamu sendiri? Kenapa bila penganut agama lain yang buat perbuatan macam ni dekat saudara kamu baru kamu semua kecoh nak salahkan agama orang lain?

Sepatutnya kita salahkan orang yang melakukan perbuatan ini, bukan agama yang mereka anuti. Ambil contoh kejadian 911. Bila U.S menyalahkan islam, kamu semua kecoh, kamu semua marah. U.S racist lah apa lah. And....bila kamu semua menyalahkan agama orang lain macam ni, kamu rasa orang lain tidak rasa apa yang kamu rasa? Please think.!.. Kalau orang beragama islam yang melakukan perbuatan ini dekat penganut Buddha atau Kristian atau Yahudi, kamu semua nak salahkan agama Islam kamu sendiri??aku yakin TIDAK.

Kekejaman di Selatan Thai contohnya, kamu semua tahu majoriti masyarakat selatan Thai beragama Islam. Bila ada kejadian bom sana sini, bunuh sana sini, kamu smue salahkan "orang Thailand". Kenapa kamu semua tidak menyalah agama Islam kamu sendiri pada masa tu? FIKIR-FIKIRKANLAH

Orang yang beragama adalah orang yang boleh menghormati ajaran agama lain dengan hati terbuka. Orang yanng beragama tidak akan sesekali menyalahkan agama lain.

kalau aku berfikiran cetek dan sempit, mungkin post ini akan jadi mcam ni "WTF!"..once in a blue moon you can hear about Buddhist do anything like this. But Islam is everyday since I born.!!! This cannot be compared for what Islam did to other religions.!!wayyyy too far"


words in italic are only for example.Don't be offend.thanks

Friday, June 15, 2012

after half year

aaaaaaaaaaaaaaaaaa.......dah bape kurun dah aku x bukak blog aku ni...akhirnya malam ni terasa nak menaip.... xde pape menarik nak dikongsi.... sebab idup skrang xde pape yg menarik nak diceritakan... hueeee.. damn...!!... hmmm... anyway... worry about my job status, dunno if they wanna convert me to permanent or just renew my contract..or none of those two choices...haha... dlu permanent kat standard chart menggatal nak resign pastu masuk sini...haaa...kan idup dah celaru..  :'(

hopefully they still want me to work with them...even they renew my contract.. that would be good enough...i'm grateful enough if they do that.... hope so :(

shiiiitttt...just realized...i never update anything since december 2011..what the hell... thinking about wanna start post something interesting in my other blog again... the other blog is even worse...i never touch it for more than a half year... 9 months to be exact...ok then...since I have nothing to share with you guys...this is it for now...

Hope I will have some interesting story to pour into this damn blog....

Monday, December 5, 2011

Life in new company

So far so great. Just lil bit bored coz im a new joiner and nothing to do..

Still have 2 months SAP and Policies training. I will be officially start my job on February 2012.

Still have honeymoon period for 2 months..hehe.

Life going on just great except for money..demit...still havent receive salary from previous company. sengkek dah ni oiiiii......hahahaha....

Tuesday, November 29, 2011

email from someone that i never meet...

ใจหายมาก ขอบใจมากๆที่ช่วยพี่มาตลอด พี่ขอให้น้องชายของพี่โชคดีนะคะ เจอผู้บังคับบัญชาดีๆและเพื่อนร่วมงานดีๆ ไม่รู้เป็นอะไรอยู่ดีๆน้ำตามันก็ไหลมาจากไหนไม่รู้ หลายครั้ง ที่ นัน และ หลิง ทำให้พี่แอ๊นรอดตายจากพนักงาน ขอให้นันประสบความสำเร็จนะพี่เป็นกำลังใจให้นะ เจอแฟนสวยๆ ถ้าพี่ไปมาเลพี่จะบอกนะ โชคดีนะ แง แง โชคดีทุกอย่างจากนี้และตลอดไปเป็นผู้บริหารเร็วๆนะ ดีใจที่ได้รู้จักค่ะ ดีใจที่มีเพื่อนดีๆเพิ่มอีกหนึ่งคนจะคิดถึงเอ็งตลอดไปนะ

I'm very sad, thank you so much for always helping me out. Good luck my brother, hope you will get a nice manager and good friends in a new company. I don't why this tears stream down my face. You and Ling helped me survive many times. I hope you will success, I will always support you and you will always have my blessing. May you find a beautiful girlfriend(psst! my girlfriend is beautiful and cute OK..hehe. No need to find someone else anymore). If I go to Malaysia, I will let you know. Good Luck. May you become a Manager soon. Happy and glad to know you brother. Knowing you added a new good friend into my life. I will miss you.

sob3x. This email came from a lady (an old lady) that I never meet. We became a good friend only through a business phone call in my previous company. A good person. She always make my tasks easier. Never said no if i asked for her assistance. Thank so much P' Anne.

Monday, November 21, 2011

Tuesday, November 15, 2011


If I love you when you love me too,
Can we be happy as what your instinct tells you?
Or might be a normal expectation of life
To fulfill your wants, never your needs

Whether I am lost in the sea
Or not finding a road to go front
When there is option to Go Back
I am wondering if I might drown myself deeper
Or found a light of hope